Los Picos, de naam.

 

De naam 'Los Picos' is afgeleid van het gebergte in Noord-Spanje 'Los Picos de Europa'. Letterlijk betekent dat 'de pieken van Europa'. De naam sluit aan op onze kernwaarden; door onze kennis, kwaliteit en serviceverlening onderscheiden wij ons van andere importeurs en leveranciers.

 

De bergketen, tevens Nationaal Park, ligt zo'n 20 km ten zuiden van de Spaanse noordkust op de grens van de regio's Asturië, Cantabrië en Castilië & León. Het gebergte herbergt een eeuwenoude traditie; herders trekken ook nu nog steeds elke zomer met hun kudden schapen, geiten of varkens vanuit de valleien naar de bergen. Helaas neemt het aantal kudden snel in aantal af.

 

Omdat de dorpen in Los Picos door sneeuw vaak dagenlang van de buitenwereld waren afgesneden, hebben de bewoners hun eigen culinaire specialiteiten ontwikkeld; men kent er traditionele streekgerechten en veel producten worden nog steeds zelf gemaakt. De dorpen in Los Picos de Europa zijn bekend om hun pikante kazen, zoals de Azúl de Valdeón, die traditioneel in de grotten worden gerijpt.